STICHTING   ORGELKRING   KERKRADE
Abdijkerk RolducKersenbloesemMarcel Verheggen

Marcel Verheggen

Marcel Verheggen (geboren in 1961 te Maastricht) studeerde orgel en muziektheorie aan het conservatorium van Maastricht. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding volgde hij cursussen in binnen- en buitenland bij o.a. Luigi-Ferdinando Tagliavini, Daniel Roth en Montserrat Torrent. Tevens zette hij zijn orgelstudie voort bij Guy Bovet in Zwitserland.

Marcel Verheggen is thans als organist verbonden aan de St.  Servaasbasiliek in Maastricht.

Naast zijn werkzaamheden als kerkmusicus geeft hij vele concerten in binnen- en buitenland en maakt hij geregeld radio- en CD-opnames. Hij beheerst een groot aantal werken uit het hele repertoire, variĆ«rend van vroeg-renaissancemuziek tot en met hedendaagse werken en wereldpremiĆØres.

Op internationale orgelconcoursen behaalde hij diverse prijzen voor zowel interpretatie als improvisatie. Verder is hij orgeldocent aan het Conservatorium te Maastricht, en geeft hij meestercursussen in binnen- en buitenland.

Daarnaast is hij gecertificeerd adviseur van de Klokken- en Orgelraad waar hij betrokken is bij nieuwbouw- en restauratieprojecten. Hij is lid van het College van Orgeladviseurs Nederland, en als examinator betrokken bij de landelijke opleiding tot orgeladviseur. Hij is artistiek leider van de Maastrichtse orgelserie "Pro Organo".